Skład
biofermentowane płatki jęczmienne, sieczka z lucerny, sieczka z traw, płatki kukurydziane, melasa z buraków cukrowych, płatki owsiane, otręby pszenne, syrop jabłkowy, mieszanina olei tłoczonych na zimno (lniany, słonecznikowy), otręby owsiane, węglan wapnia (morski i mineralny), mieszanina nasion roślin oleistych (len, słonecznik, czarnuszka), owoce (jabłka, banany, winogrona), drożdże, białko grochu, sól, wysłodki buraczane, słód drożdżowy, zioła (tymianek, rozmaryn), marchew, ocet jabłkowy
Zboża zastosowane do produkcji tej mieszanki poddane zostały procesowi biofermentacji w celu obniżenia indeksu glikemicznego.
Składniki
- Białko surowe 11,5 %
- Włókno surowe 13,0 %
- Tłuszcz surowy 5,5 %
- Popiół surowy 9,0 %
- Energia strawna 9 MJ/kg
- Żelazo 300 mg
- Cynk 180 mg
- Mangan 170 mg
- Miedź 45 mg
- Kobalt 1,3 mg
- Selen 0,6 mg
- Jod 0,6 mg
- Wit. A 11 000 IE
- Wit. D3 1 200 IE
- Wapń 1,10 %
- Fosfor 0,35 %
- Magnez 0,20 %
- Sód 0,45 %
- Wit. E 160 mg
- Wit. B1 12 mg
- Wit B2 14 mg
- Wit. B6 8 mg
- Wit. B 12 30 mcg
- Biotyna 330 mcg
- Kw. nikotynowy 70 mg
- Kw. foliowy 50 mg
- Chlorek choliny 1 000 mg
- Kw. pantotenowy 20 mg
- Wapnia D-pantoteinian 25 mg
Polecamy